28.09.2022

Uklanjanje trajne šminke-PMU removal.

Prije svega da pojasnim pojam: PMU (Permanent Makeup) je trajna šminka. Zadnjih godina trend je u svijetu, pa tako i kod nas. Ukratko-tetoviranje obrva, kapaka i usana.
Trajna šminka odličan je način da poboljšate svoj izgled i da uštedite vrijeme provedeno pred ogledalom.  Najveća prednost PMU je svakako činjenica da se ne ispire i traje mjesecima ili godinama, ovisno o tretmanu. Ali kada ne uspije i završite nezadovoljni rezultatima, blagoslov može postati prokletstvo.
Trajna šminka nalazi se na licu i ima veliku ulogu u izgledu žene.
Iskreno, vidio sam i viđam daleko veći broj loše napravljenih obrva nego onih dobrih. Ponekada pomislim da je riječ o šali, da je negdje u blizini skriven kamerman koji snima moju reakciju na nakaradne ženske obrve u prolazu. No, nažalost, nije šala.
Osjećam bol tih žena, njihove obrve vrište upomooooć!!!
 

Pokušaj izrade trajnih obrva. Fotka je preuzeta sa interneta.

Proces nanošenja trajne šminke ne razlikuje se od tetoviranja. Pigment (tintu) unosimo pod kožu pomoću mašinice za tetoviranje. Igla prolazi kroz epidermis do dermisa i tamo ostavlja sitne čestice tinte. Jednostavno je, učinkovito i nije pretjerano bolno. 
Stoga se ni proces uklanjanja trajne šminke ne razlikuje puno od procesa uklanjanja tetovaža. 
Uklanjanje trajne šminke iziskuje manji broj tretmana u usporedbi sa uklanjanjem tetovaža. Pritom mislim na profesionalno rađene tetovaže i PMU, za čiju izradu je korištena moderna oprema i kvalitetna tinta. 
Zašto je to tako? Više je razloga.
 Jedna od činjenica koja ide u prilog uklanjanju trajne šminke, u odnosu na uklanjanje tetovaže je ta što se trajna šminka radi na relativno malom području-obrve, kapci i usne. Manje područje=manje tinte=jednostavnije uklanjanje. Stvar je vrlo jasna, nema potrebe pojašnjavati.
Nadalje, ako uzmemo u obzir položaj, koža lica, glave, vrata i gornjeg dijela ramena anatomski imaju aktivniju opskrbu krvlju nego donji dio tijela. Što je tetovaža bliže središtu tijela, to će proces uklanjanja biti učinkovitiji i brži. Glavni limfni čvorovi koncentrirani su bliže središtu tijela. A princip je, što je tetovaža bliže regionalnim limfnim čvorovima, proces čišćenja kože je brži. Stoga je uklanjanje trajne šminke laserom, kao i uklanjanje tetovaža sa spomenutog područja, daleko uspješnije od uklanjanja tetovaža sa ostalih, slabije opskrbljenih krvlju, dijelova tijela.
 
Laser ne uništava folikul dlake. Fotka je preuzeta sa interneta.


Šta trebate znati prije nego se odlučite na PMU removal?
Da bi tretmani laserom bili maksimalno uspješni i da bi se mogućnost komplikacija svela na najmanju moguću mjeru, trajna šminka bi trebala biti minimalno 6 mjeseci stara. Tetoviranje je trauma za kožu.  Koži je potrebno vrijeme da završi proces obnove, ne želimo je u tome ometati.
Prosječan broj tretmana potrebnih za uklanjanje trajne šminke je 2-5, ukoliko je riječ o jednom sloju tinte. Više slojeva tinte dodatno komplicira postupak i povećava broj tretmana.
Nd:YAG q-switched laser, kojim uklanjamo tetovaže i trajnu šminku, ne može ukloniti sve boje pigmenta. Najbolji rezultati su kod uklanjanja crnog, sivog i crvenog pigmenta. 
Ukoliko ste imali korekcije trajne šminke bijelim pigmentom, velika je mogućnost da te dijelove nećemo moći ukloniti. Nemojte to raditi. 
 Dlačice obrva nije potrebno ukloniti prije tretmana, laser ne djeluje na folikul dlake. Dlačice će nastaviti normalno rasti nakon laserskog uklanjanja trajne šminke obrva, budite bez brige.
Blaženi smo napretkom tehnologije, iskoristimo blagodati. Neuspjela trajna šminka ne treba vas više zabrinjavati. Opustite se, ima pomoći, tu smo za vas!





 
Copyright © 2024. Ghost Tattoo, Sva prava pridržana
© Ghost Tattoo 2018., Sva prava pridržana
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.